IT Образование

Як Обрати Професію У It: Поради Та Стратегії: Відео З Блогу It-школи Hillel

Ми склали невеликий список з перспективних професій в IT, які будуть популярними в найближчому майбутньому, і на які впливають дві перелічені вище інноваційні технології. Школа програмування GoIT у березні відкрила безкоштовні курси для українських переселенців. Компанія NIX створила платформу курси тестувальника відгуки ITs WAY, яка розповідає про можливості професій в ІТ.

як обрати професію в айти

Текст, Який Буде Надіслано Нашим Редакторам:

як обрати професію в айти

У нашій компанії вакансій для нетехнічних спеціалістів наразі більше, ніж для технічних. У контексті Junior-позицій сьогодні перше повідомлення отримує не кандидат, а рекрутер від кандидата. Тобто зараз Junior-спеціалісти особливо вирізняються своєю мотивацією та наполегливістю.

як обрати професію в айти

Кроків До Нової Професії В It-індустрії

Про те, що успіху у професії досягають люди, які розуміються на математиці, чули всі. Звісно, математичні здібності можуть виступити першим фільтром для відсіву охочих, але насправді вам не обійтися без логіки та розуміння принципів пошуку рішення. А ще у пригоді стануть аналітичне та абстрактне мислення, посидючість, скрупульозність. Якщо це не про вас, краще просто не витрачати свій час. Отже, ми готові значно спростити вам задачу і допомогти у виборі IT-професії. Команда Wezom Академії розробила простий, але дієвий Тест на професію, мета якого — визначити, який саме напрямок буде для вас оптимальним.

Таємниці Звуку, За Лаштунками Великих Концертів

На розрекламованість цих IT-спеціальностей впливають кілька факторів. По-перше, як зазначає HR-експертка й кар’єрна консультантка Домініка Іванова-Бекар, — це відсутність вимог до попереднього бекграунду, зокрема не є обов’язковою вища технічна освіта. Комп’ютерні науки можна вчити онлайн в одному з найкращих університетів світу на Coursera. Біженці з України можуть подати заявку на фінансову допомогу і пройти курс безкоштовно.

  • Щоб ознайомитися зі специфікою роботи не технаря в IT, можна скористатися безкоштовними матеріалами.
  • Компанії беруть їх звіти за основу у прийнятті важливих рішень.
  • Аніматори вважаються одними з найбільш затребуваних майстрів в касті 3D Modeller.
  • До них відносяться програми для автомобілів, плат, контролерів або систем «розумний дім».
  • Для багатьох дівчат це стає ключовим фактором при виборі кар’єри.
  • І, навіть якщо перший млинець буде грудкою, ви дізнаєтеся про себе трохи більше і точно розумітимете, в якому напрямку рухатися.

Якщо полюбляєте ритись у «залізі», платах та процесорах, або фанатієте від робототехніки, ця спеціальність точно вам сподобається. Ви зможете працювати на посадах спеціаліста з мережевих технологій, техніка-програміста, інженера-електроніка. Більшість часу я не обирав нічого, я просто пробував усе, дивився що мені подобається та й займався тим. Зараз також, я обираю те, що мені подобається, що мене штирить, й намагаюсь опанувати. І чому після цих курсів не влаштувались системним аналітиком? А почали як сисадмін потім потуги на джаву і знову сісадмін в іншій обгортці.

Жодна більш-менш серйозна робота програміста не пишеться без помилок з першого разу. Тестування, налагодження, пошук багів — всього цього не уникнути в роботі над програмою. Перевага сфери IT у тому, що вона постійно змінюється та розвивається і «вимагає» того ж від людей, які в ній працюють. Але пам’ятайте, що з урахуванням швидкого розвитку технологій і постійно мінливих вимог ринку, важливо постійно оновлювати свої знання і навички, щоб залишатися затребуваним фахівцем. Ці ресурси допоможуть вам освоїти різні IT професії та набути необхідних навичок.

Якщо ж виникають труднощі на цьому етапі, краще звернутися до коуча. Він володіє професійними методиками дослідження цінностей. Це лише короткий перелік доступних варіантів для початківців в IT сфері.

Тому для рекрутера важливо не просто знайти кандидата, але ще і вмовити його пройти співбесіду, тому що часто вакансій більше, ніж кандидатів, особливо на рідкісні позиції. Вам підійдуть ці напрямки, якщо ви відчуваєте в собі дух управлінця в різних його проявах. Ці позиції пов’язані з управлінням людьми, проектами, офісами. Тому для них необхідні дуже хороші навички менеджменту, відмінна англійська мова, а також розуміння самого процесу розробки і його підводних каменів. Найчастіше люди приходять на ці посади після того, як попрацюють на інших IT-позиціях (розробниками, тестувальниками, бізнес-аналітиками і т.д.). За статистикою, світчери без технічного бекграунду часто обирають QA чи програмування на Python та JavaScript, щоб потрапити в ІТ.

Основні мови програмування, які варто знати, включають JavaScript, Python, Java, C++ та інші. Програмісти — народ непростий, а іноді ще й балуваний. За хороших фахівців завжди йде боротьба, їх переманюють з однієї компанії в іншу, тож вам потрібно довести, що саме ваша вакансія ідеально їм підходить.

Куди цікавіше на дивані вибирати між футболом та хокєєм, або читати статті про те, які професії й мови програмування обрати. Що стосується мобільної розробки під iOS, можна сміливо сказати, що знання Swift достатньо, щоб отримати посаду. Навряд чи щось принципово зміниться з погляду саме мов програмування, які використовують для розробки під iOS. Тут у людини, що починає свій карʼєрний шлях, радше виникне питання, вивчати UIKit чи SwiftUI, тобто основний фреймворк для написання застосунків. Безумовно, Apple пропагує SwiftUI, і сьогодні можна побачити вже немало проєктів, що пишуться на ньому, проте проєктів на UIKit набагато більше. «Взагалі робота з Big Data та нейромережами — це тренд останніх років, тому фахівці в Data Science дуже затребувані й попит на них продовжує зростати.

Схильність до певних шкільних дисциплін не визначає майбутній фах. Можливості для спеціалізації, переходу в управлінські позиції, підприємництво в IT. І нам приємно, що в компанію FoxmindED дівчата приходять вчитися програмування на рівні з хлопцями, і досягають чудових результатів. Наприклад, великі ентерпрйз-продукти найчастіше написані Java, невеликі e-commerce — на PHP, фінтех — Node.js. Так, великі ІТ-компанії у Європі та США звертають увагу на диплом міжнародного зразка.

Добре, що вам пощастило, але можливо іншим людям потрібен інший підхід. До речі, у багатьох вакансіях якраз пишуть те, на що ви звернули увагу. Я вже знаю принаймні двох людей, яким можу це відправити. З іншими університетами, у яких майбутні програмісти можуть навчатися після 11 класу, можна ознайомитися за покликанням. Емігрують здебільшого стартапери, які прагнуть потрапити на ринки більш розвинутих країн (США – одна з найперспективніших країн для розвитку стартапу). Розповідає Марина Литвинова, академічна директорка GoIT.

А ось те, що наступні десятиріччя дуже імовірна глобальна криза (світова війна), яка прибʼє ринок комерційної розробки та стартапів — це набагато імовірніше. Краще складати той вибірковий предмет, ваговий коефіцієнт якого вищий. Для IT спеціальностей вищі вагові коефіцієнти здебільшого для фізики, також непоганий показник у іноземних мов. Рівень англійської співробітника ІТ-компанії має бути не нижче за Strong Intermediate / Upper Intermediate. Потрібно володіти як професійною термінологією, так і загальною — щоб долучатися до соціального життя команди та вміти підтримувати розмову з колегами чи клієнтами, так званий small talk.

Тест абсолютно безкоштовний, а його проходження не займе багато часу. Всього 15 відповідей на питання — і ви отримаєте рекомендації щодо вибору професії. IT-сфера продовжує стрімко розвиватися, відкриваючи нові можливості для кар’єрного зростання та професійного розвитку. У сьогоднішньому світі інформаційних технологій гендерні стереотипи поступово відходять у минуле, і все більше дівчат обирають IT як свою основну професію. Розмаїття в технологічній індустрії є надзвичайно важливим, адже саме завдяки різноманітності думок і підходів створюються найбільш інноваційні та успішні рішення. Зацікавленість гаджетами не потрібно плутати із захопленням ІТ.