seo

Veri Odaklı Dijital Pazarlama Ve SEO Ajansı

seo_linkk

Site dışı optimizasyon çalışmaları, sosyal medya reklamları veya anahtar kelime çalışmaları potansiyel müşterilere Purchased links, links from the main page, mass linking – telegram @seo_linkk ulaşmanızı kolaylaştırır. Organik kaynaklardan gelen ziyaretçi artışı arama sonuçlarında üst sıralarda yer almanıza yardımcı olur. SEO analizi ile anahtar kelime yerleştirme, yeni içerik oluşturma, URL ve hatalı içeriklerin kaldırılması gibi potansiyel iyileştirmeler hakkında bir rapor hazırlanır. Bu strateji sayesinde sürekli değişen sektör verilerini güncel olarak takip edebilirsiniz. Teknik SEO, web sayfalarınızın arama motorlarında daha üst sıralarda yer almasını sağlamak için web sitesinin teknik yönlenlerinde iyileştirmeleri ifade eder.

ChatGPT ile Search Analytics Yolculuğu

SEO uyumlu bir web sitesi için başlık ve meta açıklamaları kullanımı önemlidir. Her bir konu başlığı ve her sayfaya ait meta açıklamaları, içeriğin yapısına uygun, doğru ve etkili olmalıdır. Bu, okuyucu ve hedef kitlenizin gözündeki itibarınızı güçlendireceği gibi arama motorlarında üst sıralara çıkma potansiyelinizi de artırır. SEO’nun yalnızca organik sıralamaya odaklandığını hatırlamak önemlidir. SEO’da daha üst sıralarda yer almanın tek yolu, arama motorunun gereksinimlerini karşıladığınızdan emin olmaktır. Arama motoru optimizasyonu hizmetinin marka ve firmalar özelinde çeşitlendirilerek farklı hizmet alanlarını kapsaması adına ortaya çıkan çeşitli hizmet seçenekleri SEO paketini oluşturur.

  • Yasal olmayan teknikler arasında ise spam linkler oluşturma, anahtar kelime dolandırıcılığı, gizli metin veya gizli bağlantılar gibi black hat teknikleri yer alır.
  • Genellikle, reklam verenler belirli bir anahtar kelime için tıklama başına ödeme yaparlar.
  • Bir sonraki adım ise e-posta aracılığıyla iletişim kurma zamanı geldi.
  • İçeriğinizi geniş ölçekte sorunsuz bir şekilde yönetmek ve güncellemek için entegre veritabanlarından veri çekin.

Site İçi ve Site Dışı SEO

Kendi bölge aramalarına öncelik vererek “Bölge Adı Bölüm Adı” iklisinde yer alan kelime öneklerinde sıralama almaya çalıştık. Aynı zamanda kendi sektörünün ana aramaları olan “Şehir Adı Hastane” veya direk “Bölüm Adı” aramalarında oynadık ve kısa sürede büyük başarı elde ettik. İlgili hastane müşterimizde Google Ads Görsel Reklamı mecbur tuttuk. 6 ay sonra bir önceki 6 aya göre hasta sayısında %40 yükseliş elde ettik.

Yavaş bir site kötü bir kullanıcı deneyimi (UX) sunması muhtemeldir Google hızlı yüklenen siteleri daha çok tercih eder. Yüklemenin birkaç saniyeden uzun sürmesi durumunda insanlar siteye bağlanmadan çıkabilirler. SEO ve sosyal medyanın yakın ilişkisi bu iki unsurun birlikte kullanılmasını zorunlu kılar. Sosyal medyayı SEO için etkili kullanmak üzere bazı temel SEO standartlarına uygun bir hesap yönetimi yapılmalıdır.

Her bir anahtar kelimenin arama sonuçlar sayfasında kaçıncı sırada yer aldığı bilgisine ulaşabilirsiniz. Bilinçli bir şekilde herhangi bir markayı ya da web sitesini aramayı amaçlayan sorgulardır. Kullanıcılar, tarayıcı geçmişini veya yer işaretlerini kullanmak yerine, arama motorlarına direkt olarak “Facebook”,”Youtube” ya da “Google” şeklinde yazma eğilimindedirler. SEO, hem kullanıcılarla hem de arama motorlarıyla dost olmayı, iyi geçinmeyi amaçlamaktadır.

SEO sıralama, arama motorlarında web sitesinin yükseldiği sırayı ifade eder. Bu kavram bir kullanıcı arama motorunda sizin ürün veya hizmetinizi arattığında, Google sonuçlarında markanızın kaçıncı sırada çıktığıdır. Şimdiye kadar, bir web sitesinin Google Arama Motorunda gelişebilmesi için iyi bir SEO analizinin gerekli olduğu yaygın olarak kabul edildi. Bu nedenle web sitenizin hızlı SEO analizi nasıl yapılır sorusuna yanıt bulabilmek için öncelikle SEO analizinin inceliklerini anlamak gerekir.

Teknik SEO, site içi SEO’nun bir parçası olarak daha teknik konuları kapsamaktadır. Genellikle site için yapabileceğiniz web geliştirmeleri gerekmektedir. Ancak gözünün korkmasın bu konuda WordPress ile yapabileceğin birçok şey mevcuttur. İçeriğinizi title, description ve genel anahtar kelime yoğunluğu, görsel alt etiketleri gibi özellikleri analiz eden birçok eklenti, tool (WordPress Yoast) mevcuttur. İş dünyasında stratejik planlama yaparken kullanılan analiz teknikleri, işletmelerin çevresel faktörlere uygun stratejiler geliştirmesine yardımcı olur.

Search Console, anahtar kelime sıralamalarınızı, tıklama oranlarınızı (TO), olası Google cezalarınızı ve teknik SEO için diğer verileri analiz etmenizi sağlar. Hem kullanıcıları hem de arama motorlarını, web sitenize tıklamaları konusunda ikna edin. Tüm dünya üzerine web siteleri günlük, haftalık ya da aylık güncellenmektedir.

Aynı SEO analizleri ve raporlarında olduğu gibi sosyal medya için de optimizasyon ilkeleri devreye girmeli ve rutin olarak raporlanmalıdır. Sosyal medyayı etkili bir şekilde kullanmak için hedef kitlenin anlaşılması, onlara alakalı içerikler sunulması ve düzenli olarak içerik paylaşılması önemlidir. Web sitenizdeki her sayfa için farklı ve yenilikçi içerik oluşturursanız, kopya içerik konusunda endişelenmenize gerek kalmayacaktır. Ayrıca, 200 durum kodunu döndürmesi gereken sayfalarınızın, bağlantıları veya dosyaları başka durum kodları döndürüyorsa, web siteniz sıralama sorunları yaşayabilir ve sayfalarınız indeksten çıkartılabilir. Bu Aydınlatma Metni kapsamında Kişisel Verileriniz için yapılan açıklamalar Özel Nitelikli Kişisel Verilerinizi de kapsamaktadır. Belki de SEO’daki en büyük yanılgılardan biri, yapılan SEO çalışmalarının çok hızlı bir şekilde sonuç vereceğinin düşünülmesidir.

Pizza satışı yapan firmalarla yarışmayı planlamıyorsanız orada yer almanız mantıklı değildir. Başlık, ilk paraftaf, içerik türü ve en önemlisi genel içerik yapısına dikkat edilmelidir. Ancak yazarlar bunları sık sık bir metin değişikliği için kullanırlar. İnfografikler daha sonra bir grup kopya ile karmaşık görüntüler olarak ortaya çıkmaktadır, bu yüzden açıkçası potansiyelini fazlasıyla kaybetti.